Caută doar în titlu
ZF Transilvania

Proiect european de 4,5 mil. euro pentru modernizarea Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Craiova

Universitatea Craiova a accesat un proiect european de 21,3 mil. lei (peste 4,5 mil. euro) prevede reabilitarea, modernizarea, supraetajarea şi extinderea unui corp de clădire ce găzduieşte spaţii de învăţământ cu profil sportiv, precum şi demolarea a două corpuri de clădire cu destinaţia actuală de magazii. Spaţiile existente vor fi extinse cu o sală de jocuri sportive care să permită practicarea de handbal, tenis de câmp, baschet, volei şi badminton. Finanţarea a fost accesată în cadrul Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 10, Prioritatea de investiţii 10.3.

’’Acesta este cel de-al treilea proiect contractat de către Universitatea din Craiova prin POR 2014-2020, alături de alte două contracte care beneficiază de o finanţare nerambursabilă de aproximativ 13 milioane de euro şi care vizează reabilitarea şi modernizarea spaţiilor de învăţământ din campusul facultăţilor cu profil electric. Acest nou proiect, care va fi implementat în cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, presupune crearea unor condiţii mai bune de studiu şi practiceă pentru studentţii, doctoranzii şi cercetătorii Universităţii din Craiova’’, a declarat doamna Marilena Bogheanu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

Investiţiile se vor desfăşura pe o perioadă de 62 de luni, până la finalul lunii iunie 2023. Valoarea totală a celor trei proiecte contractate de Universitatea din Craiova prin POR 2014-2020, până în prezent, este de aproximativ 17,5 milioane de euro. Alte două proiecte depuse de instituţia de învăţământ superior vor fi contractate în perioada următoare, potrivit unui comunicat de presă al ADR Sud-Vest Oltenia.

 
 
 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.