ZF Transilvania

Proiect european de 31 mil. lei pentru realizarea unui sistem de gestionare a traficului în municipiul Târgu Mureş

Proiect european de 31 mil. lei pentru realizarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

15.06.2020, 17:13 51

Primăria Târgu Mureş a accesat un proiect european de peste 31 mil. lei (6,4 mil. euro) pentru realizarea unui sistem de gestionare a traficului în municipiu. Din bugetul proiectului se vor instala echipamente semaforizate în 40 de intersectţii, sisteme video pentru monitorizarea şi controlul traficului, precum şi un centru de commandă ce va susţine creşterea mobilităţii urbane, potrivit unui comunicat de presă transmis de Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru. Termenul estimat pentru finalizarea implementării activităţilor prevăzute în proiect este 31 octombrie 2023.

Pe parcursul duratei de implementare a proiectului se vor înlocui sau moderniza echipamentele din intersecţiile şi trecerile de pietoni semaforizate şi se vor crea noi intersecţii şi treceri de pietoni semaforizate. Vehiculele de transport public care circulă în zona acoperită de proiect vor fi dotate cu echipamente de localizare şi de comunicare cu centrul de commandă. Tot din bugetul proiectului se vor instala camere pentru detecţia nerespectării regimului de circulaţie pe benzile dedicate transportului public şi camere speciale pentru detectarea depăşirii vitezei şi a trecerii pe culoarea roşie a semaforului. Intersecţiile si trecerile de pietoni semaforizate vor fi monitorizate printr-un sistem de camere video şi se vor instala dispozitive de cantărire în mişcare pentru controlul masei maxime admise pe osie.

Sistemul de management a traficului din municipiul Târgu Mureş realizat prin proiect, mai prevede amplasarea de camere şi radare de viteză în locaţiile stabilite de pe intrările/ieşirile principale din municipiu ce vor identifica automat şi numerele de înmatriculare. În zonele cu acces restrictţionat (benzi dedicate, restrictţii de tonaj) se vor instala dispozitive de control, iar la  trecerile de pietoni se vor instala sisteme de iluminat şi indicatoare luminoase.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO