ZF Transilvania

Proiect european de 3 mil. euro pentru modernizarea spitalului orăşenesc din Zimnicea, judeţul Teleorman

Proiect european de 3 mil. euro pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

28.04.2020, 19:38 117

Spitalul orăşenesc din Zimnicea, judeţul Teleorman, subordonat primăriei Zimnicea, a accesat un proiect european de 14,7 mil. lei (3 mil. euro), din care peste 11 mil. lei (2,3 mil. euro) provin din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), pentru creşterea eficienţei energetice a celor trei corpuri de clădire aferente instituţiei spitaliceşti. Proiectul prevede şi modernizarea sistemului de iluminat prin utilizarea corpurilor tip LED, cu o eficienţă energetică ridicată, precum şi valorificarea energiei regenerabile, prin implementarea unui sistem de panouri fotovoltaice. Termnul de finalizare a proiectul este 31 martie 2023.

Finanţarea nerambursabilă a fost obţinută prin Regio, în cadrul Axei prioritare 3 - ’’Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon’’, Prioritatea de investiţii 3.1 ’’Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor’’, Operaţiunea B – Clădiri publice, apel de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD).

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO