ZF Transilvania

Proiect european de 23 mil. lei pentru dezvoltarea municipiului Moreni, judeţul Dâmboviţa

Proiect european de 23 mil. lei pentru dezvoltarea...

Autor: Laurentiu Cotu

09.04.2020, 18:37 139

Primăria municipiului Moreni, judeţul Dâmboviţa, a accesat un proiect european de aproximativ 23 mil. lei (4,8 mil. euro), prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (Regio), pentru reabilitarea şi modernizarea infrastructurii stradale, amenajare unei pasarele, dar şi pentru modernizarea şi dotarea Clubului Flacăra, pentru desfăşurarea activităţilor cultural-artistice. Proiectul a primit finanţare în cadrul Axei prioritare 13 – ’’Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii’’, Prioritatea de investiţii 9B – ’’Oferirea de sprijin pentru revitalizarea fizică, economică şi socială a comunităţilor defavorizate din regiunile urbane şi rurale’’, Obiectivul specific 13.1- ’’Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România’’. Proiectul va fi implementat într-o perioadă de 101 luni.

În prezent, la nivelul regiunii Sud Muntenia au fost înregistrate 1.178 de proiecte, inclusiv aplicaţiile depuse în cadrul Strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunării (SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste 8 miliarde de lei. Din acestea, au fost semnate contracte pentru 682 de cereri de finanţare, a căror valoare solicitată este de peste cinci miliarde de lei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO