ZF Transilvania

Proiect european de 2,8 mil. euro pentru realizarea unui sistem de bike sharing la Sibiu

Proiect european de 2,8 mil. euro pentru realizarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

13.05.2020, 16:09 46

Primăria Sibiu a accesat un proiect european de peste 13,4 mil. lei (aproximativ 2,8 mil. euro) pentru realizarea  a 44 de centre de închirieri de biciclete, achiziţia a peste 500 de biciclete şi 12 triciclete pentru seniori şi persoane cu dizabilităţi, precum şi a unui program informatic care să permită gestionarea şi mentenanţa sistemului. Până în prezent primăria Sibiu a realizat studiul de fezabilitate, fiind în curs şi procedura de achiziţie pentru furnizarea echipamentelor, a serviciilor de montaj şi punere în funcţiune a sistemului de închiriere, precum şi proiectarea şi asistenţa tehnică.Termenul estimat de realizare a acestui proiect, conform contractului de finanţare, este luna iunie 2021.

’’Pe lângă continuarea modernizării transportului public, avem deja finanţate şi în lucru trei proiecte importante pentru transportul cu bicicleta - amenajarea malurilor Cibinului, coridorul pentru biciclete între ştrand şi parcul Sub Arini şi Sibiu Bike City’’, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO