ZF Transilvania

Proiect european de 2,4 mil. euro pentru amenajarea unui incubator de afaceri la Oradea

Proiect european de 2,4 mil. euro pentru amenajarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

16.11.2021, 19:14 201

Primăria Oradea a demarat un proiect european de peste 11,9 mil. lei (2,4 mil. euro) pentru amenajarea unui incubatoru de afaceri în clădirea fostului spital de neurologie din strada Louis Pasteur. Denumit ’’Cresc Oradea Mare’’, incubatorul de afaceri va găzdui firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie şi altele.

Lucrările vor începe la sfârşitul lunii noiembrie, durata de execuţie fiind de 18 luni. Finanţarea investiţiei este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 - Axa prioritară: 2 ’’Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiţii 2.1B ’’Incubatoare de afaceri’’.

Proiectul presupune dezvoltarea unui incubator de afaceri într-o clădire neutilizată, cu o suprafaţă utilă de 2.200 mp, aflată în proprietatea municipiului Oradea. În urma reabilitării clădirii, se va amenaja spaţiul de desfăşurare a activităţii de incubare cuprinzând în total 15 birouri pentru start-up-uri, 30 de spaţii de lucru în open space, 6 ateliere- spaţii suport pentru firmele incubate, săli de evenimente şi training. La demisolul clădirii se vor amenaja 2 birouri pentru incubare, 6 ateliere – spaţii suport pentru firmele incubate, sala şedinţe, sala serverelor (necesară pentru infrastructura IT a incubatorului), grupuri sanitare, depozite, punct termic. Lucrările de amenajarea a incubatorui de afaceri de la Oradea vor fi executate de companiile orădene Conpila (lider de asociere) şi Inselma (în calitate de asociat).

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO