ZF Transilvania

Proiect european de 180 mil. lei pentru extinderea şi modernizarea aeroportului ’’Delta Dunării’’ din Tulcea

Proiect european de 180 mil. lei pentru extinderea şi...

Autor: Laurentiu Cotu

01.09.2022, 17:40 239

Consiliul Judeţean Tulcea a accesat un proiect european de 180 mil. lei (aproximativ 37 mil. euro), finanţat prin FEDER (Fondul European De Dezvoltare Regională), pentru modernizarea şi extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare şi a căii de rulare, dar şi în construirea platformei dedicată activităţilor de degivrare/antigivrare aeronave la aeroportului ’’Delta Dunării’’. Pentru atingerea acestor obiective, terminalul de pasageri va fi dimensionat pentru operarea unor aeronave de capacitate mare (190 de pasageri la ore de vârf). Pe lângă suma asigurată prin fonduri europene (FEDER), la finanţarea acestui proiect vor mai fi alocate sume din bugetul de stat şi din cel al Consiliului Judeţean Tulcea.

’’Aeroportul va avea 180 de milioane de lei la dispoziţie pentru dezvoltarea unui terminal de pasageri modern şi acces la facilităţi pentru aeronave conform standardelor europene. Contractul a fost semnat la începutul lunii august, iar lucrările trebuie să fie finalizate până în luna decembrie 2023’’, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO