ZF Transilvania

Proiect european de 10 mil. euro pentru modernizarea transportului public în municipiul Râmnicu Vâlcea

Proiect european de 10 mil. euro pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

19.12.2019, 17:13 133

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a câştigat un proiect european de 46,8 mil. lei (aproximativ 10 mil. euro) pentru modernizarea staţiilor de îmbarcare/debarcare, echiparea mijloacelor de transport în comun şi dezvoltarea unui centru utilat cu un sistem de management al traficului general. Contractul a fost semnat in cadrul Axei prioritare 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile; Prioritatea de investiţii 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare; Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Proiectul presupune modernizarea a 90 de staţii de călători prin instalarea de adăposturi moderne, instalarea de panouri de informare, de camere video de supraveghere, de automate de vânzare a biletelor, dezvoltarea soluţiei de eTicketing existente, modernizarea a 19 intersecţii rutiere şi a trecerilor de pietoni, dar şi implementarea unui centru de comandă şi dispecer în vederea cordonării serviciilor de transport în oraş.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO