Caută doar în titlu
ZF Transilvania

Proiect european de 10 mil. euro pentru dezvoltarea transportului public în municipiul Curtea de Argeş

Primăria Curtea de Argeş, judeţul Argeş, a câştigat un proiect european de peste 47 mil. lei (aproximativ 10 mil. euro), pentru modernizarea transportul public de călători, în vederea reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul municipiului. Proiectul vizează reabilitarea a două tronsoane rutiere, amenajarea staţiilor de transport, realizarea unei autobaze, inclusiv a infrastructurii tehnice aferente acesteia. De asemenea, vor fi achiziţionate 14 autobuze electrice şi vor fi amplasate staţii de încărcare electrică, implementându-se sisteme de management inteligent al traficului şi de e-tiketing. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni, până la 30 iunie 2022.

Proiectul ’’Dezvoltarea transportului public în municipiul Curtea de Argeş’’ a accesat finanţare europeană în cadrul Axei prioritare 3 - ’’Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon’’, Prioritatea de investiţii 4e – ’’Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 3.2 - ’’Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă’’.

 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.