ZF Transilvania

Proiect european de 1,4 mil. euro pentru realizarea unui centru social în municipiul Satu Mare

Proiect european de 1,4 mil. euro pentru realizarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

17.08.2020, 16:39 100

Primăria municipiului Satu Mare a demarat lucrările pentru construcţia unui centru social de zi în zona Ostrovului, proiect finanţat din fonduri europene de peste 6,8 mil. lei (1,4 mil. euro). Centrul va fi amplasat în locul unei foste centrale termice dezafectate, pe o suprafaţă de peste 1.000 de metri pătraţi, pe două nivele.

’’Ne-am propus să venim în sprijinul copiilor care provin din familii monoparentale, care se află în situaţia de risc de abandon şcolar, precum şi a celor cu diferite probleme de sănătate. Persoanele cu probleme sociale şi nu numai au nevoie de sprijin constat, iar prin serviciile acestui centru vom aduce aceste servicii mai aproape de comunitatea din această zonă", a declarat Kereskényi Gábor, primarul municipiului Satu Mare. În cadrul acestui proiect, peste 60 de copii ce provin din familii vulnerabile, cu o stare de sănătate precară, precum şi cu diferite dizabilităţi vor putea beneficia de consiliere psihologică şi ajutor de specialitate.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO