ZF Transilvania

Profitul Sole Mizo România, companie controlată de Sándor Csányi, şeful OTP Bank, a crescut de 7,5 ori în 2020, ajungând la 2,2 mil. lei

Profitul Sole Mizo România, companie controlată de...

Autor: Laurentiu Cotu

03.11.2021, 17:10 133

Compania Sole Mizo România, parte a grupului ungar Bonafarm, controlată de Sándor Csányi, şeful OTP Bank şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ungaria, a raportat pentru 2020 o cifră de afaceri de 170,2 mil. lei (35,3 mil. euro), în scădere cu 3% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a avut în 2020 un profit net de peste 2,2 mil. lei (460.000 de euro), de 7,5 ori mai mare faţă de anul precedent, când Sole Mizo România a obţinut un câştig net de aproximativ 294.000 de lei (62.000 de euro), conform datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 64 de angajaţi.

Sole Mizo România a fost înfiinţată în 2008 şi face parte alături de compania-mamă din Ungaria (Sole Mizo Zrt) din grupul Bonafarm. Sole Mizo România are în portofoliu lactate sub brandul Sole Mizo şi mezeluri, fiind din 2013 distribuitorul exclusiv al mezelurilor fabricate de Pick Szeged din Ungaria, arată datele de pe site-ul companiei. Sole Mizo România distribuie produsele în toate oraşele importante ale ţarii, având şi două centre logistice în Timişoara şi Bucureşti.

Sándor Csányi, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Ungaria şi cel care conduce grupul financiar OTP, este şi unul dintre cei mai puternici antreprenori din sectorul agroalimentar din regiune. Averea lui Sándor Csányi este estimată de presa ungară la peste un miliard de euro, fiind totodată şi primul miliardar din Ungaria.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO