ZF Transilvania

Producătorul polonez Solaris livrează 7 autobuze hibrid primăriei Câmpia Turzii pentru 2,5 mil. euro

Producătorul polonez Solaris livrează 7 autobuze hibrid...

Autor: Laurentiu Cotu

11.01.2022, 16:30 570

Compania poloneză Solaris Bus & Coach, unul dintre cei mai mari producători de vehicule electrice pentru transport public, va livra operatorului de Transport Local Public Câmpia Turzii, subordonat primăriei Câmpia Turzii, 7 autobuze urbane cu propulsie hibridă diesel-electrice valoarea achiziţiei fiind de aproximativ 12,4 mil. lei (2,5 mil. euro), plus TVA. Autobuzele, dotate cu sistem de ticketing şi localizare GPS, vor fi livrate cel târziu până la data de 10 septembrie 2022. Finanţarea va fi asigurată din fonduri europene în cadrul proiectului ’’Infrastructura de transport public şi măsuri pentru mobilitate alternativă în municipiul Câmpia Turzii’’.

’’Marcăm o nouă premieră pentru municipiul Câmpia Turzii. Avem companie de transport public, vom avea un parc auto de 7 autobuze hibrid noi şi un sistem de transport public propriu, pentru prima dată în municipiul nostru. După operaţionalizarea autobuzelor, acestea vor circula, în prima etapă doar în interiorul municipiului Câmpia Turzii’’, a spus Dorin Nicolae Lojigan, primarul municipiului Câmpia Turzii.

Solaris Bus & Coach SA este unul dintre cei mari producători din Europa de autobuze şi troleibuze. În cei aproape 25 de ani de existenţă, compania a produs peste 20.000 de vehicule folosite în transportul public din sute de oraşe europene. Compania a intrat în România în 2006. Printre competitorii Solaris în România se numără MAN, Mercedes, Iveco, Volvo, BYD, cărora li se adaugă, în piaţa locală, firmele din Turcia.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO