ZF Transilvania

Producătorul de ambalaje Goldplast Bistriţa, controlat de antreprenorul Ioan Stejerean, a avut afaceri de peste 16 mil. lei în 2020, plus 7%

Producătorul de ambalaje Goldplast Bistriţa, controlat...

Autor: Laurentiu Cotu

16.11.2021, 18:10 150

Producătorul de ambalaje şi ţevi din polietilenă Goldplast din Bistriţa, controlat de antreprenorul Ioan Stejerean, a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 16,2 mil. lei (3,4 mil. euro), în creştere cu 7% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Ministerului Finanţelor. Compania a avut anul trecut un profit net de aproximativ 478.000 de lei (100.000 de euro), de nouă ori mai mult faţă de anul precedent, conform datelor publice. Goldplast a finalizat în urmă cu doi ani un program de investiţii de aproximativ 1 mil. euro, susţinut din fonduri europene, pentru achiziţionarea unor utilaje de producţie mase plastice.

Compania produce şi comercializează ambalaje din polietilenă, folie pentru ambalat, sacoşe din polietilenă, pungi şi saci, dar şi ţevi de polietilenă pentru transport şi distri­bu­ţia de apă. Goldplast prelucrează în jur de 2.000 de tone de polietilenă pe an, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei.

Printre clienţii Goldplast se află diverşi retaileri, companii din industria alimentară, a materialelor de construcţii, mobilă, textile şi încălţăminte. Goldplast colectează şi reciclează deşeurile de material plastic cu ajutorul a trei utilaje de reciclare/regranulare, transformându-le în materie primă, refolosindu-le în procesul de producţie, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Goldplast a fost înfiinţată în anul 1991, ca societate cu capital integrat privat românesc, având ca obiectiv de activitate producerea şi comercializarea ambalajelor din polietilenă. Compania este controlată de antreprenorul bistriţean Ioan Stejerean.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO