Caută doar în titlu
ZF Transilvania

Primăria Slobozia cumpără şase autobuze electrice de capacitate medie cu 6 mil. euro de la UE

Primăria Slobozia, judeţul Ialomiţa, a accesat un proiect european de peste 36 mil. lei (7,5 mil. euro), din care aproximativ 29 mil. lei (6 mil. euro) provin din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), pentru achiziţionarea a şase autobuze electrice de capacitate medie. Proiectul ’’Modernizarea transportului public din municipiul Slobozia’’ are o perioadă de implementare de 53 de luni, până la 31 octombrie 2022, potrivit unui comunicat al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia.

Proiectul beneficiază de finanţare nerambursabilă prin Regio (Programul Operaţional Regional 2014-2020), în cadrul Axei prioritare 4 – ’’Sprijinirea dezvoltării urbane durabile’’, Prioritatea de investiţii 4e – ’’Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectiv specific 4.1 - ’’Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă’’. Primăria Slobozia a mai câştigat recent încă un proiect european, de 13,5 mil. lei (2,8 mil. euro), pentru  realizarea unui sistem de management şi monitorizare a traficului.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.