ZF Transilvania

Primăria Sibiu investeşte 2,3 mil. lei în amenajarea a 10 staţii de încărcare a maşinilor electrice sau hibride

Primăria Sibiu investeşte 2,3 mil. lei în amenajarea a...

Autor: Laurentiu Cotu

11.01.2022, 16:29 163

Primăria Sibiu va investi până la finalul acestui an peste 2,3 mil. lei (477.000 de euro), din care aproape 1,9 mil. lei (384.000 de euro) vor fi asiguraţi din Fondul de Mediu, pentru amenajarea a 10 staţii de încărcare a maşinilor electrice sau hibride în spaţiu public, care se vor adăuga celor 5 staţii de încărcare existente. Pentru finaţarea acestei investiţii, primăria Sibiu s-a înscris în ’’Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţă de judeţ’’ iniţiat de către Administraţia Fondului pentru Mediu.

’’Dezvoltând infrastructura publică, încurajăm utilizarea autoturismelor electrice sau hibride. Pe măsură ce numărul de astfel de autovehicule creşte în Sibiu, ne vom corela şi vom iniţia investiţii în sensul amenajării de noi astfel de staţii publice.”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă. Fiecare staţie va avea câte două puncte de încărcare cu o putere de 22kW (încărcare lentă), respectiv 50kW (încărcare rapidă) şi vor fi conforme standardului european IEC 61851. La finalul anului 2021 în municipiul Sibiu erau înregistrate 713 autoturisme hibride şi 173 de autovehicule electrice, deţinute de persoane fizice sau juridice.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO