ZF Transilvania

Primăria Sibiu investeşte 11 mil. euro în amenajarea unui complex pentru sport, agrement şi ecoturism

Primăria Sibiu investeşte 11 mil. euro în amenajarea...

Autor: Laurentiu Cotu

06.11.2023, 17:00 119

Primăria Sibiu a demarat un proiect de investiţii de 54,8 mil. lei (11 mil. euro) ce presupune amenajarea unui complex pentru sport, agrement şi ecoturism. Proiectul prevede amenajarea unei instalaţii tip sanie de vară, funcţională în orice sezon, cu o lungime de minim 1.600 de metri, cu urcare şi coborâre, o pârtie de schi şi tubing pe o suprafaţă sintetică cu o lungime de aproximativ 230 mp, două tiroliene, un pavilion multifuncţional, amenajat într-o clădire modulară cu parter şi etaj şi minim 700 de metri ca suprafaţă utilă, o terasă panoramică, o parcare cu 300 de locuri, un traseu pentru biciclete.

Lucrările de amenajare vor fi executate de asocierea dintre companiile CON-A Operation SRL Sibiu & Ischia SRL Galaţi & Submit SRL Iaşi. Următoarele 3 luni sunt rezervate realizarii proiectului tehnic, iar ulterior, pe parcursul a 12 luni vor fi executate lucrările de amenajare.

’’Obiectivul va pune în valoare o zonă utilizată foarte puţin - Dealul Guşteriţei. Sibienii vor avea la dispoziţie un nou spaţiu pentru agrement şi mişcare, la 15 minute de centrul oraşului. Concret, aici sibienii vor putea să facă sport, să facă plimbări pe jos sau cu bicicleta sau să se relaxeze în zonele generoase care vor fi amenajate pentru cei mari, dar şi pentru cei mici. Va fi o zonă pentru toată familia.’’, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO