ZF Transilvania

Primăria Oradea are în plan o investiţie de 20 mil. euro pentru amenajarea unei grădini botanice de peste 7 hectare

Primăria Oradea are în plan o investiţie de 20 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

20.07.2020, 16:43 169

Primăria Oradea a finalizat studiul de fezabilitate pentru amenajarea unei grădini botanice de peste 7 hectare, în cartierul Nufărul, între actualul parc Salca şi complexul comercial Lotus, o investiţie estimată la aproximativ 20 mil. euro. În prezent, pe acest amplasament se găseşte un teren degradat, ce urmează să fie preluat de primăria Oradea. Totodată, proiectul prevede amenajarea unei zone destinate celor mici, un orăşel al copiilor.

’’Practic se va amenaja un loc special de recreere, de promenadă, cu o grădină botanică închisă, cu 15 zone amenajate distinct, cu un lac creat artificial, cu punerea în valoare a pârâiaşului existent care face legătura cu Peţa. Pe cele 7,6 hectare se va construi o seră propriu-zisă, în care vor funcţiona ateliere şi laboratoare pe care le vor folosi cei de la Universitatea Oradea - Facultatea de Biologie, se vor amenaja spaţii verzi cu vegetaţie variată’’, a declarat Mircea Mălan,  viceprimarul municipiului Oradea, într-un comunicat de presă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO