ZF Transilvania

Primăria Oradea are în plan o investiţie de 16,5 mil. euro într-un parc fotovoltaic cu peste 15.000 de panouri

Primăria Oradea are în plan o investiţie de 16,5 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

15.12.2022, 17:08 276

Primăria Oradea vrea să investească 81,3 mil. lei (aproximativ 16,5 mil. euro) pentru realizarea unui parc fotovoltaic cu 15.168 de panouri fotovoltaice monofaciale, având fiecare panou o putere instalată unitară de minimum 670 Wp. Consilierii locali au votat în cadrul şedinţei extraordinare de miercuri, 14 decembrie, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru acestă investiţie, proiectul urmând să fie depus spre finanţare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

’’Astfel, se oferă o oportunitate pentru instalarea unei centrale electrice fotovoltaice pe o suprafaţă de teren aflată în proprietatea municipiului Oradea, care este amplasată între străzile Matei Corvin şi Santţului, în jurul haldei pentru depozitarea deşeurilor municipale. Centrala va fi racordată la sistemul energetic naţional, contribuind astfel la creşterea producţiei de electricitate provenită din surse regenerabile şi la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră’’, se arată în comunicatul de presă transmis de primăria Oradea.

Panourile fotovoltaice vor fi amplasate pe structuri metalice de susţinere speciale. Parcul fotovoltaic va putea fi gestionat de la distanţă, fiind prevăzută în cadrul investiţiei montarea de echipamente pentru monitorizare şi control de la distanţă prin fibră optică/GSM. Puterea totală instalată a panourilor fotovoltaice este estimată la minimum 10,162 MWp. Durata estimată de realizare este de 12 luni.

     

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO