ZF Transilvania

Primăria Oradea a investit 2,4 mil. euro într-un incubator de afaceri dedicat firmelor din domeniul creativ

Primăria Oradea a investit 2,4 mil. euro într-un...

Autor: Laurentiu Cotu

05.09.2023, 16:55 99

Primăria Oradea a finalizat un proiect de investiţii de aproape 12 mil. lei (2,4 mil. euro), finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2, ce a presupus realizarea unui incubator de afaceri, care va găzdui 15 firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie sau animaţie.

Municipalitatea orădeană îşi doreşte astfel să sprijine firmele nou înfiinţate şi pe cele cu un istoric scurt de funcţionare, maxim 2 ani, prin servicii suport în afaceri. Incubatorul va funcţiona în clădirea fostului spital de neurologie din str. Louis Pasteur, imobil cu o sprafaţă de 2.200 mp, aflat în proprietatea municipiului Oradea. Lucrările de reabilitare şi de amenajare interioară au fost executate de asocierea dintre companiile orădene Conpila şi Inselma.

’’În interior a fost amenajat spaţiul de desfăşurare a activităţii de incubare cuprinzând în total 15 birouri pentru start-up-uri, 30 de spaţii de lucru în open space, 6 ateliere – spaţii suport pentru firmele incubate, săli de evenimente şi training. În plus, au fost prevăzute dotări necesare pentru buna desfăşurare a activităţilor, clădirea urmând să fie dotată cu mobilier, echipamente IT, infrastructură pentru monitorizarea clădirii, acces pe bază de cartele şi echipamente specifice activităţilor din domeniul creativ. Contractul de achiziţie a dotărilor necesare este în derulare şi are o valoare de peste 4,2 mil. lei’’, se arată în comunicatul de presă transmis de primăria Oradea.

Firmele incubate au obligaţia de a înfiinţa cel puţin un loc de muncă pe care să-l menţină pe întreaga perioadă de incubare. De asemenea, acestea trebuie să ia măsurile necesare menite să sporească performanţele economice, materializate prin creşterea cifrei de afaceri pe fiecare an fiscal. Toate obligaţiile fiscale le revin rezidenţilor care vor trebui să încheie, inclusiv, contracte comerciale cu parteneri economici şi din afara ariei geografice de amplasare a incubatorului de afaceri.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO