ZF Transilvania

Primăria Braşov investeşte 141 mil. lei într-un campus integrat destinat învăţământului dual

Primăria Braşov investeşte 141 mil. lei într-un...

Autor: Laurentiu Cotu

10.10.2023, 17:21 105

Primăria Braşov a demarat un proiect de investiţii de 141 mil. lei (28,5 mil. euro), din care peste 104 mil. lei (21 mil. euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă obţinută prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru construirea unui campus integrat dedicat învăţământului dual, atât la nivel liceal, cât şi universitar. Campusul va avea un centru educaţional cu săli de clasă, ateliere tehnologice, bibliotecă, un cămin pentru elevi/studenţi, o cantină şi o sală de sport, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Braşov. Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea învăţământului profesional dual, pentru calificări solicitate pe piaţa muncii în industria auto şi mecatronică, industria aeronautică, IT, alimentaţie publică şi turism. Campusul va fi construit în cartierul Stupini, pe un teren al municipiului Braşov, în suprafaţă de 28.896 mp.

’’Odată cu semnarea contractului de finanţare nerambursabilă, în valoare de peste 100 de milioane de lei, prin PNRR, putem demara procedurile pentru construirea campusului dedicat învăţământului dual profesional, care va asigura ruta completă de educaţie tehnică. Aşa cum noi am fost primii din ţară care au dezvoltat învăţământul dual, vom fi tot primii care trec la următorul nivel acest tip de educaţie, cea în care absolvenţii de colegii tehnice îşi continuă studiile la facultate, în acelaşi tip de parteneriat administraţie-învăţământ-mediu de afaceri.’’, a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO