ZF Transilvania

Omul de afaceri Octavian Buzoianu şi-a anunţat candidatura la primăria municipiului Cluj-Napoca

Omul de afaceri Octavian Buzoianu şi-a anunţat...

Autor: Laurentiu Cotu

31.03.2016, 13:34 1927

Omul de afaceri Octavian Buzoianu, cu afaceri în domenii precum HoReCa, imobiliare  şi agricultură, şi-a anunţat, astăzi, într-o conferinţă de presă, candidatura pentru postul de primar al municipiului Cluj-Napoca. Octavian Buzoianu a precizat că îşi va depune candidatura ca independent pentru că, având la baza expertiza probată în mediul privat, doreşte să ofere clujenilor un oraş administrat pe principii de eficienţă şi gestionare raţională a resurselor.

’’Suntem municipiul din România cu cea mai dinamică viaţă economică, culturală şi socială, dar sunt avantaje obţinute mai degrabă conjunctural şi mai puţin ca urmare a unor măsuri implementate de administraţia locală. Dacă nu acţionăm acum, riscăm să pierdem pe termen lung în competiţia cu celelalte oraşe ale ţării’’, a spus Octavian Buzoianu.

Născut în Cluj-Napoca, în 1954, Octavian Buzoianu a activat după 1992 exclusiv în mediul privat. În 1992, în calitate de director general în fabrica Ursus, a condus prima privatizare din România prin emisie publică de acţiuni, creând astfel modelul care a fost urmat ulterior în multe privatizări de succes din România. De-a lungul timpului, el a fost implicat în revitalizarea mai multor întreprinderi, printre care şi producătorul de transformatoare Retrasib Sibiu, controlat în prezent de grupul german SGB-Smit.

În prezent, alături de familia sa, Octavian Buzoianu conduce afaceri în domeniul hotelier, agricultură şi imobiliare. El coordonează şi proiectul de birouri şi locuinţe Cluj Business Center, dezvoltat pe terenul fostei fabrici de dulciuri Feleacul. Octavian Buzoianu este, de asemenea, implicat în managementul primului hotel de cinci stele din Cluj-Napoca, Opera Plaza. Octavian Buzoianu a mai activat în viaţa publică în funcţia de consilier local între anii 1998-2002. Buzoianu este căsătorit cu Anca Dana Buzoianu, de profesie medic, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu şi are 3 copii.

laurenţiu.cotu@zf.ro

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO