ZF Transilvania

O asociere condusă de Nord Conforest a câştigat un contract de 7,5 mil. euro cu primăria Cluj-Napoca pentru modernizarea Parcului Feroviarilor

O asociere condusă de Nord Conforest a câştigat un...

Autor: Laurentiu Cotu

15.12.2021, 18:02 167

Compania de construcţii Nord Conforest, controlată de antreprenorul clujean Dorin Aşchilean, în asociere cu Eco Graden Construct din Cluj-Napoca, controlată de antreprenorul Mircea Crăciun, au câştigat un contract de aproximativ 37 mil. lei (7,5 mil. euro), fără TVA, pentru execuţia lucrărilor de revitalizare şi activare a Parcul Feroviarilor. Momentan, finanţarea va fi asigurată din bugetul local al primăriei Cluj-Napoca, urmând ca după deschiderea liniilor de finanţare europeană, să fie accesată şi finanţare din fonduri comunitare, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Cluj-Napoca.

Spaţiul propus spre modernizare cuprinde Parcul Feroviarilor, strada Parcul Feroviarilor şi malurile râului Someş. Proiectul presupune realizarea Parcului Feroviarilor (53.457 mp), reconfigurarea aleilor, construirea de pavilioane, realizarea sistemelor de irigaţii, modernizarea iluminatului public, instalarea de mobilier urban modern, amenajarea străzii Parcul Feroviarilor (8.496 mp), amenajarea malurilor râului Someş, dar şi realizarea pasarele pietonale peste Someş.

Constructorul Nord Conforest, controlat de antreprenorul clujean Dorin Aşchilean, a realizat în 2020 o cifră de afaceri de 57,8 mil. lei, un profit net de peste 2 mil. lei, cu un număr mediu de 125 de angajaţi, conform informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor. Compania Eco Graden Construct din Cluj-Napoca, controlată de antreprenorul Mircea Crăciun, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 9,5 mil. lei, un profit net de peste 177.000 de lei şi un număr mediu de 35 de angajaţi. Compania se ocupă de amenajarea spaţiilor verzi şi a grădinilor, conform informaţiilor de pe site-ul Eco Garden Construct.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO