ZF Transilvania

O asociere condusă de constructorul Viarom, deţinut de antreprenorul Marius Daniel Bădină, va realiza primul tronson al centurii metropolitane Cluj pentru 18,6 mil. euro

O asociere condusă de constructorul Viarom, deţinut de...

Autor: Laurentiu Cotu

18.07.2023, 18:19 1027

Compania de construcţii Viarom Construct, deţi­nu­tă de Marius Daniel Bădină, în asociere cu Electrogrup, parte a grupului E-INFRA, condus de antreprenorul clujean Teofil Mureşan, au câştigat un contract de 92,2 mil. lei (18,6 mil. euro), fără TVA, pentru proiectarea şi execuţia primul tronson al centurii metropolitane Cluj, în lungime de 2 km. Perioada derulării contractului este de 20 de luni, din care 6 luni pentru proiectare şi 14 luni pentru execuţie.

’’Avem desemnat câştigătorul licitaţiei pentru primul tronson al centurii metropolitane, nu avem contestaţii depuse, vom putea semna contractul de proiectare şi execuţie în perioada următoare’’, a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca. Municipalitatea din Cluj a lansat în SEAP şi a două licitaţie pentru execuţia centurii metropolitane (loturile 2 şi 3), 24 de kilometri de drum expres, investiţie estimată la aproximativ 800 mil. euro.

Compania Viarom Construct a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 210 mil. lei, un profit net de

4,9 mil. lei, având un număr mediu de 267 de angajaţI, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor. Din portofoliul companiei fac parte plat­forme industriale, lucrări de sistematizare, lucrări de întreţinere curente şi periodice pentru infrastructura judeţeană şi naţională, reabilitări şi modernizări de infrastructură rutieră urbană şi rurală.

Viarom se ocupă şi de construirea de căi de comunicaţie (autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene, artere urbane şi locale, căi ferate, linii de tramvai), reţele edilitare, precum şi execuţia de lucrări complexe de construcţii industriale, atât în mediul urban, cât şi rural, potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei. Viarom Construct este deţinută de antreprenorul Marius Daniel Bădină.

Electrogrup face parte din holdingul clujean Electrogrup Infrastructure (E-INFRA), deţinut de fraţii Teofil şi Simion Mureşan, alături de Direct One, Nova Power & Gas, Wesee şi Netcity, companii active în domeniul proiectelor de infrastructură energetică şi de telecomunicaţii. Potrivit datelor transmise de companie pentru cea mai nouă ediţie a anuarului de business al României  ’’Cei mai mari jucători din economie’’, grupul a terminat anul trecut cu un business de aproape 2,2 mld. lei, semnificativ mai mare faţă de nivelul de 898 mil. lei din 2022. De altfel, datele de pe platforma Termene.ro arată ascensiunea puternică a Nova Power & Gas, companie axată pe furnizarea de energie şi gaze, dar şi cu proiecte în zona de producţie de energie, care a ajuns la finalul lui 2022 la un business de 1,8 mld. lei, faţă de afacerile de 581 de milioane de lei din 2021.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO