ZF Transilvania

O asociere condusă de Construcţii Erbaşu va realiza extinderea academiei de muzică ’’Gheorghe Dima” din Cluj pentru 26 mil. euro

O asociere condusă de Construcţii Erbaşu va realiza...

Autor: Laurentiu Cotu

26.11.2020, 18:31 444

Construcţii Erbaşu, compania de­ţi­nută de omul de afaceri Cristian Erbaşu, în asociere cu constructorul Concelex Engineering din Bucureşti şi Terra Gaz Construct din Otopeni, au câştigat un contract de aproximativ 127,9 mil. lei (peste 26 mil. euro) cu Compania Naţională de Investiţii (CNI), ce presupune lucrări de proiectare, extindere şi etajare a academiei de muzică ’’Gheroghe Dima’’ din Cluj-Napoca. Proiectul se vor derula pe o perioadă de 24 de luni, dintre care 5 luni sunt dedicate activităţii de proiectare.

Academia din Cluj oferă programe de studii pentru domeniul muzică organizate pe trei cicluri universitare: studii de licenţă, masterat şi doctorat. Programelor de studii aferente celor trei cicluri de studii universitare li se adaugă pregătirea personalului didactic, programe postuniversitare de formare şi dezvoltare profesională continuă, extensii universitare, master-class. Cu toate acestea, cei peste 1.000 de studenţi şi personalul academic îşi derulează activitatea într-un imobil care nu îi aparţine de drept. Proiectul promovat şi contractat de CNI are în vedere realizarea de spaţii optime ţinând cont de utilizarea judicioasă a structurii de rezistenţă a clădirii existente asupra căreia se intervine.

Astfel, se vor realiza lucrări în vederea conversiei funcţionale pentru 3 corpuri de clădire ale căror funcţiuni, după finalizarea lucrărilor, vor fi: corpul C1 (sală de spectacole cu o capacitate de 835 de persoane, sală de orgă, amfiteatru, rectorate, decanate, bibliotecă, săli de curs şi de studiu individual, laboratoare, vestiare, cămin studenţesc, cabinet medical), corpul C2 se va extinde şi se va realiza reconversia lui în atelier întreţinere, iar corpul C4 se va extinde şi se va amenaja ca sală de sport.

Construcţii Erbaşu, cu afaceri de 703 mil. lei în 2019, estima la începutul aces­tui an să atingă 1 mld. lei în 2020. Date fiind condiţiile actuale însă, busi­nes­sul s-ar putea situa la 800 mil. lei, potri­vit estimă­rilor anterioare ale companiei. Grupul deţinut de Cris­tian Erbaşu este im­plicat în con­struc­ţia sta­dioa­nelor Stea­ua (Ghen­cea) şi Rapid (Giuleşti), con­struc­ţia unor săli poli­va­lente la Oradea, Mioveni şi Tulcea, an­sam­blul reziden­ţial Marmura Resi­dence (dez­vol­tat de Prime Kapital în Bu­cureştii Noi), do­uă spitale şi anve­lo­pări de blocuri.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO