ZF Transilvania

NTT DATA România şi UBB Cluj lansează a doua serie din programul postuniversitar de pregătire şi formare profesională în informatică

NTT DATA România şi UBB Cluj lansează a doua serie din...

Autor: Laurentiu Cotu

13.06.2017, 12:53 1116

Furnizorul de servicii şi soluţii software NTT DATA România (fosta EBS România), parte a concernului japonez NTT DATA, în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, demarează a doua serie din programul postuniversitar de pregătire şi formare profesională în informatică, acreditat în 2016 de către Ministerul Educaţiei Naţionale. Programul reprezintă o oportunitate pentru absolvenţii de studii universitare care îşi doresc o reprofilare în domeniul IT & Software, cursurile fiind susţinute de către cadre didactice din universitate şi specialişti ai NTT DATA România.

’’Din dorinţa de a investi în viitor, care pentru noi înseamnă valorificarea la parametrii maximi a potenţialului autohton, am decis împreună cu partenerii noştri de UBB, Facultatea de Matematică şi Informatică, să susţinem promovarea unui sistem educaţional cu adevărat sustenabil, care să deschidă perspective promiţătoare tuturor celor care decid să-l urmeze. Acesta presupune, întâi de toate, dezvoltarea competenţelor în sfera IT, dar şi dobândirea de experienţă practică, atât de necesară pentru o buna integrare în piaţa muncii’’, a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA România.

Programul postuniversitar de specializare în IT va înmatricula în această vară un număr maxim de 100 de persoane. Cursurile, seminariile şi laboratoarele se vor desfăşura în weekend, atât în sediul NTT DATA România (The NTT DATA Tower, Cluj-Napoca) cât şi la sediul Facultăţii de Matematică şi Informatică.

’’Parteneriatul început în toamna anului 2016, între NTT DATA România şi Facultatea de Matematică şi Informatică, privind realizarea unui program postuniversitar de Informatică, acreditat de Ministerul Educaţiei Naţionale, cunoaşte acum o nouă dimensiune - a doua serie de 100 de studenţi va începe programul de specializare în IT&C. Facultatea de Matematică şi Informatică este şi va rămâne şi pe viitor deplin angajată în susţinerea celei mai de succes industrii a Clujului, industria de IT&C’’, a declarat prof.dr. Adrian Petruşel, Decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii ’’Babeş-Bolyai’’.

Planul de învăţământ a fost gândit de către cadrele didactice din UBB împreună cu specialiştii NTT DATA Romania. Activitatea didactică va fi structurata în cursuri, seminarii şi laboratoare şi va cuprinde atât noţiuni teoretice, cum ar fi fundamentele programării şi algoritmica, programare şi structuri de date, cât şi cursuri practice, pe tehnologii precum  Web Client-Side şi Server-Side, medii de programare şi altele.Durata unui program de studiu este de 2 ani şi se va desfăşura pe o structură de 4 semestre, cu un cost de 2.500 de lei/semestru şi o taxă de înscriere de 150 de lei.

NTT DATA România a înregistrat, în anul calendaristic 2016, o cifră de afaceri de 37,1 mil. euro, în creştere cu 48% faţă de anul anterior. NTT DATA România, fosta EBS România, este o companie NTT DATA, parte a ’’Nippon Telegraph and Telephone Corporation’’ (NTT). Concernul furnizează diverse servicii, de la consultanţă şi dezvoltare de sisteme, până la outsourcing de servicii IT. Înfiinţată în 1988, NTT DATA, are sediul la Tokyo şi îşi desfăşoară activitatea în peste 40 de ţări.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO