ZF Transilvania

NTT DATA România şi UBB Cluj înfiinţează un program postuniversitar de pregătire şi formare profesională în informatică

NTT DATA România şi UBB Cluj înfiinţează un program...

Autor: Laurentiu Cotu

18.10.2016, 13:45 1231

Furnizorul de servicii şi soluţii software NTT DATA România (fosta EBS România), parte a concernului japonez NTT DATA, în parteneriat cu Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca au pus bazele unui program postuniversitar de pregătire şi formare profesională în informatică, care va demara din luna noiembrie. Programul, acreditat de către Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, reprezintă o oportunitate pentru persoanele absolvente de studii universitare, care îşi doresc o reprofilare (absolvenţi de facultate cu orice profil) spre zona de IT&Software, potrivit companiei NTT DATA România.

’’Din dorinţa de a investi în dezvoltarea competenţelor IT şi de a creşte această comunitate, am dorit ca pe lângă academiile interne pe care le susţinem, pe lângă linia de informatică în limba germană, din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii Babeş-Bolyai, să susţinem şi acest curs postuniversitar, un program acreditat, care oferă diplome avizate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice”, a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA România.

Cu un număr maxim de 100 de persoane, programul oferă celor interesaţi posibilitatea de a începe o pregătire de specialitate pe domeniul Informatică, premiza unei posibile viitoare cariere de succes în industria IT. Studenţii care vor lua parte la acest act de învăţământ oferit de către Facultatea de Matematică şi Informatică, vor avea contact direct cu mediul de business, oferit de compania NTT DATA România.

Cursurile vor fi susţinute de către cadre didactice din universitate, cât şi de către angajaţii NTT DATA România, în amfiteatrele şi laboratoarele pe care compania de software şi Universitatea Babeş-Bolyai le pune la dispoziţie. Durata unui program de studiu este de 2 ani şi se va desfăşura pe o structură de 4 semestre, cu un cost de 2.500 de lei/semestru, stabilit de către Universitatea Babeş-Bolyai.

Compania NTT DATA România oferă servicii de dezvoltare şi consultanţă de specialitate pentru furnizori de servicii IT, integratori de sisteme şi companii de software, în diverse ramuri industriale, inclusiv industria automotive şi a producţiei. Serviciile NTT DATA România acoperă întregul ciclu de viaţă al dezvoltării software şi managementul aplicaţiilor. Furnizorul de servicii şi soluţii software deserveşte companii din Româ­nia, Germania, Austria, Elveţia, Olanda, Norvegia, Finlanda, dar şi din Statele Unite ale Americii.

Echipa NTT DATA România a depăşit în luna septembrie 1.100 de membrii, în creştere cu 44% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania a realizat în primele opt luni o cifră de afaceri de 22 mil. euro, mai mult cu 40% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, estimând pentru întreg anul 2016 afaceri totale de 35 mil. euro.

La finele anului 2013, japonezii de la NTT DATA au cumpărat toate acţiunile fostei companii EBS România, actuala NTT DATA România. Înfiinţată în anul 1988, NTT DATA are sediul la Tokyo, desfăşurându-şi activitatea în peste 40 de ţări.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO