ZF Transilvania

Municipiul Piteşti a luat 10 mil. euro de la UE pentru modernizarea infrastructurii serviciului public de călători

Municipiul Piteşti a luat 10 mil. euro de la UE pentru...

Autor: Laurentiu Cotu

05.05.2020, 19:08 69

Primăria Piteşti a accesat un proiect european de peste 57,7 mil. lei (11,9 mil. euro), din care peste 48 mil. lei (10 mil. euro) constituie contribuţia din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), pentru modernizarea infrastructurii serviciului public local de călători şi dezvoltarea transportului nemotorizat.

Proiectul va primi finanţare nerambursabilă prin Regio (Programul Operaţional Regional 2014-2020), Axa prioritară 4 - ’’Sprijinirea dezvoltării urbane durabile’’, Prioritatea de investiţii 4e - ’’Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare’’, Obiectiv specific 4.1 - ’’Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă’’.

Proiectul prevede realizarea unor lucrări de optimizare a traseelor de transport, prin introducerea a trei noi linii, de eficientizare a transportului public de călători, prin integrarea unui sistem de e-ticketing şi a unor panouri informative, precum şi de creşterea a atractivităţii prin modernizarea staţiilor de călători. De asemenea, vor fi amenajate piste pentru biciclete, integrându-se totodată un sistem de tip bike-sharing.

 
 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO