Caută doar în titlu
ZF Transilvania

Municipiul Giurgiu a obţinut o finanţare nerambursabilă de peste 54 mil. lei de la UE pentru modernizarea infrastructurii de transport

Primăria Giurgiu a accesat un proiect european de aproximativ 64,8 mil. lei, din care peste 54 mil. lei sunt asigurate de Fondul European de Dezvoltare Regională, pentru modernizarea infrastructurii de transport public pe coridorul de mobilitate urbană vestic al municipiului. Proiectul are o perioadă de implementare de 102 luni şi prevede realizarea unui sistem de e-ticketing, modernizarea staţiilor de transport şi a părţii carosabile, introducerea în traficul rutier a cinci autobuze nepoluante, precum şi implementarea unui sistem inteligent de management al traficului. Totodată, va fi dezvoltată infrastructura ce va determina folosirea modurilor nepoluante de transport.

În prezent, din cele 1.178 de proiecte (inclusiv aplicaţiile depuse în cadrul SUERD) înregistrate în regiunea Sud Muntenia, prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste opt miliarde de lei, 74 de cereri de finanţare, cu o valoare solicitată de peste 1,4 miliarde de lei, au fost depuse de cele şapte municipii reşedinţă de judeţ din regiune, în cadrul Axei prioritare 4 ’’Sprijinirea dezvoltării urbane durabile’’. Dintre acestea, prin cele 11 aplicaţii depuse de municipiul Giurgiu, sunt solicitate finanţări de peste 192 de milioane de lei.

 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.