ZF Transilvania

Municipalitatea din Oradea are în plan construcţia unui spital cu 280 de locuri, investiţie de 30 mil. euro

Municipalitatea din Oradea are în plan construcţia unui...

Autor: Laurentiu Cotu

04.11.2020, 17:47 212

Primăria Oradea va investi aproximativ 30 mil. euro pentru realizarea unui spital cu 280 de locuri, pe un teren de 2,5 hectare, de pe strada Vlădeasa, care urmează să fie transferat din proprietatea Consiliului Judeţean Bihor, în proprietatea primăriei municipiului Oradea. Primăria municipiului Oradea va asigura elaborarea studiilor necesare proiectului tehnic de execuţie, respectiv serviciile de dirigenţie de şantier, iar prin spitalul judeţean şi spitalul municipal se vor elaborara documentaţiile tehnico-economice la nivel de studii de prefezabilitate şi fezabilitate, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea. Studiul de fezabilitate se va finaliza până la sfârşitul acestui an, finanţarea urmând să fie făcută din fonduri europene.

’’Primăria Oradea, după preluarea terenului, se va ocupa efectiv de demolarea clădirilor abandonate din spate şi, împreună cu Spitalul Judeţean şi cu Spitalul Municipal, vom finaliza studiile de prefezabilitate şi fezabilitate pentru realizarea acestui proiect’’, a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea.

Noul spital va cuprinde două secţii de boli infecţioase: 100 de paturi, 50-50, dar şi o rezervă de 50 de paturi în conservare pentru situaţii epidemice. Totodată, va fi şi o secţie de pneumologie cu 100 de paturi, cu 30 de tuberculoză, pentru ca nouă construcţie va cuprinde toate acele condiţii necesare tratării pacienţilor cu boli transmisibile, cum este şi tuberculoza sau alte boli infecţioase, se arată în comunicatul de presă. De asemenea, noul spital va avea şi o secţie proprie de terapie intensivă, o secţie proprie de imagistică, precum şi computer tomograf şi aparat radiologic.

Studiul de fezabilitate va fi finalizat pâna la sfârşitul acestui an, în primăvară se va organiza licitaţia pentru proiectare şi execuţie, urmând ca în toamna anului 2021 să fie demarate lucrările de construcţie a noii unităţi sanitare.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO