ZF Transilvania

Multinaţionalele din parcul industrial Eurobusiness Oradea recrutează 200 de maghiari din Biharkeresztes

Multinaţionalele din parcul industrial Eurobusiness...

Autor: Laurentiu Cotu

03.11.2015, 16:44 2227

Compania Eurobusiness Parc Oradea, administratorul parcurilor industriale Eurobusiness, în parteneriat cu primăria din localitatea Biharkeresztes, Ungaria, vor organiza vineri o bursă a locurilor de muncă, unde vor fi prezente companiile Emerson, Celestica, Faist Mekatronic, Plexus şi Shinheung Electronics, potrivit unui comunicat al primăriei Oradea.

Acestea pun la dispoziţie pentru locuitorii localităţii Biharkeresztes, situate la 15 km de Oradea, aproximativ 200 de locuri de muncă în domeniile electronic şi mecanic, atât pentru cei cu studii medii, cât şi pentru persoanele cu studii superioare. Bursa locurilor de muncă este organizată la iniţiativa autorităţilor din Biharkeresztes, unde rata şomajului este foarte ridicată.

Concernul american Emerson are în plan pentru acest an demararea operaţiunile în noua fabrică de la Oradea, investiţie totală de 80 mil. euro, pentru care are disponibile câteva zeci de locuri de muncă.

Grupul canadian Celestica, care deţine o fabrică în judeţul Bihor în care lucrează peste 1.000 de oameni, a solicitat în vară un ajutor de stat de 3,5 mil. lei pentru centrul de servicii din Oradea, care ar urma să susţină crearea a peste 100 de locuri de muncă.

Furnizorul de componente pentru infrastructura tele­com şi industria auto Faist Mekatronic, parte a grupului bri­ta­nic Faist, avea disponibile pentru al doilea semestru peste 100 de locuri de muncă în sectorul de producţie şi mai mult de 70 de joburi pentru departa­mentele calitate şi tehnic.

Parcul industrial din Oradea Eurobusiness I are o suprafaţă totală de 121 de hectare, a fost construit printr-un ordin al Ministerului Administraţiei şi Internelor din 2008 şi este administrat de Eurobusiness Parc Oradea, companie deţinută integral de municipalitatea orădeană. Primăria din Oradea mai deţine şi parcul Eurobusiness II, a cărui suprafaţă este 23,8 hectare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO