ZF Transilvania

Mercedes va livra 40 de autobuze pe gaz primăriei Sibiu, contract de 77 mil. lei

Mercedes va livra 40 de autobuze pe gaz primăriei Sibiu,...

Autor: Laurentiu Cotu

30.06.2021, 15:35 206

Compania Mercedes-Benz Trucks&Buses România a câştigat un contract de 77 mil. lei (15,7 mil. euro) cu primăria Sibiu, pentru livrarea a 40 de autobuze ecologice, alimentate cu gaz natural comprimat, care vor fi livrate într-o perioadă de 10 luni. Autobuzele vor fi dotate cu validatoare duale de bilete care permit validarea biletului, abonamentului sau cardul de transport, dar şi plata cu cardul bancar direct la bordul autobuzului.

De asemenea, pentru confortul pasagerilor acestea sunt echipate cu climatizare, sisteme de supraveghere video şi WiFi şi cu un sistem de numărare a călătorilor din autobuze. Proiectul include şi realizarea unei staţii de încărcare cu gaz natural comprimat pentru noile autobuze, în curtea companiei de transport local Tursib.

’’Astăzi am semnat cel mai mare contract de finanţare din fonduri europene pe care primăria Sibiu a reuşit să le atragă în actualul cadru de finanţare - modernizarea transportului public din municipiul Sibiu. Vorbim de o investiţie de 77 de milioane de lei prin care practic vom încheia o etapă importantă în procesul de modernizare a sistemului de transport public, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, într-un comunicat de presă.

Pentru întreaga flotă Tursib va fi implementat prin acest proiect un sistem de management care va permite monitorizarea autobuzelor pe trasee, putându-se astfel urmări respectarea orarelor de circulaţie, se poate ajusta frecvenţa sosirii în staţie şi se primesc informaţii despre starea tehnică a autobuzelor în timp real, ceea ce va face ca mentenanţa acestora să fie mai eficientă, potrivit comunicatului de presă al primăriei Sibiu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO