ZF Transilvania

Mercedes va livra 10 autobuze electric-hibride primăriei Braşov pentru 13,4 mil. lei

Mercedes va livra 10 autobuze electric-hibride primăriei...

Autor: Laurentiu Cotu

22.02.2021, 17:26 311

Compania Mercedes-Benz Trucks&Buses România a câştigat un contract de 13,4 mil. lei (peste 2,7 mil. euro), plus TVA, cu primăria Braşov, pentru livrarea a 10 autobuze electric-hibride, într-o perioadă de maxim 12 luni. Cele 10 autobuze Mercedes-Benz, tip Citaro hibrid, vor circula pe liniile 25, 28 şi 41, deservind zona de Nord a municipiului Braşov, respectiv cartierele Bartolomeu, Avantgarden şi Stupini. 

’’Cred că introducerea mijloacelor de transport public prietenoase cu mediu ar trebui să fie un element de mândrie pentru braşoveni şi un element care să ajute la creşterea utilizării transportului în comun. Pe parcursul acestui an vrem să venim şi cu alte măsuri, astfel încât transportul public braşovean să fie, cu adevărat, principala opţiune de transport pentru fiecare din locuitorii oraşului. Ţinta noastră este să transformăm Braşovul într-unul dintre primele municipii mari cu transport 100% verde. Până la finalul acestui an, din discuţiile pe care le-am avut cu operatorul de transport, vom avea aproximativ 70% verde’’, a declarat Allen Coliban, primarul municipiului Braşov, într-un comunicat de presă.

Achiziţia autobuzelor este derulată în cadrul proiectului ’’Achiziţia de mijloace de transport moderne’’, proiect finanţat în proporţie de 98% prin Programul Operaţional Regional, Axa Prioritară 4 a Programului REGIO 2014-2020, Obiectiv Specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

’’Principalul avantaj al acestui autobuz este consumul redus de combustibil, şi, implicit, emisiile reduse de bioxid de carbon, în special în momentul pornirii, când noxele sunt mult mai mari. Atunci sistemul hibrid intervine şi reduce fantastic şi consumul de combustibil, dar şi noxele de dioxid de carbon emise de autobuzul Citaro hibrid. Un alt avantaj este şi confortul pe care aceste autobuze îl oferă, nefăcându-se rabat de la încălzire iarna sau aer condiţionat vara’’, a declarat Valeriu Zaharia, CEO Mercedes-Benz Trucks&Buses România.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO