ZF Transilvania

Lucrările la proiectul sălii polivalente de 20,5 mil. euro de la Oradea au intrat pe ultima sută de metri

Lucrările la proiectul sălii polivalente de 20,5 mil....

Autor: Laurentiu Cotu

12.04.2021, 17:31 558

Lucrările de construcţie ale sălii polivalente din Oradea, investiţie de 96,4 mil. lei (20,5 mil. euro), au fost finalizate în proporţie de 82%, urmând să fie predată beneficiarului, respectiv municipalităţii din Oradea, la finalul lunii iulie. Construcţia polivalentei din Oradea, cu o capacitate de 5.000 de locuri, este executată de o asociere de firme condusă de Construcţii Erbaşu, companie controlată de antreprenorul Cristian Erbaşu. Sala de sport polivalentă se realizează pe amplasamentul fostei pieţe de vechituri, lângă Aeroportul Oradea, vizavi de Cartierul Europa. Până în prezent, s-au finalizat structura de beton, structura metalică şarpantă, gradenele din beton, compartimentările interioare din BCA şi ghips carton şi s-a montat tâmplăria. De asemenea, instalaţiile electrice şi sanitare au fost finalizate şi au fost turnate şapele în proporţie de 50%, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea. Primăria Oradea va suporta aproximativ 20% din valoarea totală a lucrărilor, asigurând integral partea de conectare a sălii la ceea ce se află în jur: drumurile de acces, parcările aferente, racordarea la utilităţi (apă, canalizare, termoficare, energie electrică) şi parcul din jurul sălii.

’’A fost finalizată procedura de atribuire a lucrărilor pentru amenajările exterioare, parcări şi accese, urmând ca, până în data de 20 aprilie, dacă nu avem contestaţii, să semnăm contractul de execuţie a lucrărilor, astfel încât undeva la finalul verii - începutul toamnei, să finalizăm partea exterioară şi să putem da în folosinţă atât Sala Polivalentă cât şi exterioarele’’, a declarat Florin Birta, primarul municipiului Oradea.

Noua sală de sport din Oradea va putea găzdui diverse competeţii interne (handbal, baschet, volei) dar şi evenimente internaţionale, congrese, concerte, expoziţii sau târguri. Primăria Oradea a colaborat cu Compania Naţională de Investiţii pentru a demara construirea unei săli de sport polivalente în municipiul Oradea. Astfel, în septembrie 2016 a fost predat amplasamentul către Compania Naţională de Investiţii, iar în  februarie 2018 s-a semnat contractul de lucrări între Compania Naţională de Investiţii şi asocierea Construcţii Erbaşu, Intergroup Engineering, Delta ACM 93 & Trameco.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO