ZF Transilvania

JYSK deschide magazin la Piteşti şi ajunge la o reţea de 101 de unităţi în România

JYSK deschide magazin la Piteşti şi ajunge la o reţea...

Autor: Laurentiu Cotu

29.06.2021, 16:43 149

JYSK, retailerul scandinav de mobilier şi produse pentru casă, continuă expansiunea în România prin deschiderea unui nou magazin, în Piteşti, ajungând astfel la o reţea de 101 de unităţi, după 14 ani de la intrarea companiei pe piaţa locală. Noul magazin, cu o suprafaţă totală de 1.400 mp, este amplasat în centrul comercial Vivo!, fiind al treilea magazin pe care retailerul scandinav JYSK îl deţine în municipiul Piteşti.

‘’Chiar acum o lună treceam de pragul de 100 de magazine în România şi ne bucurăm să anunţăm atât de repede inaugurarea unui nou magazin. Cele două magazine pe care le avem în Piteşti, oraş în care activeăm de peste 8 ani, performează foarte bine, de aceea am decis să ne extindem cu o nouă unitate în oraş, într-o zonă pe care nu o acopeream până acum. Magazinul va fi amenajat după noul nostru concept Store 3.0’’, a spus Iraida Paiuc, Sales and Marketing Manager JYSK România şi Bulgaria, într-un comunicat de presă.

JYSK a deschis primul magazin din România în anul 2007, la Oradea, în sistem franciză. Procesul accelerat de expansiune a început însă în 2014, după ce franciza a fost preluată de JYSK Nordic. Iniţial, obiectivul companiei scandinave a fost de a atinge pragul de 100 de magazine în ţară. 

JYSK România a înregistrat în anul financiar 2019-2020 o cifră de afaceri de 612,5 milioane lei, în creştere cu 5,3%, şi un profit brut înainte de taxe de 81,9 milioane lei, cu 8,4% mai mare decât în anul precedent. Primul magazin JYSK a fost deschis în Danemarca în anul 1979. În prezent, JYSK desfăşoară operaţiuni în 51 de ţări, are 26.500 de angajaţi şi peste 3.000 de magazine.

În Germania şi Austria, grupul îşi desfăşoară activitatea sub denumirea de Dänisches Bettenlager - iar în restul ţărilor sub numele de JYSK. Compania este deţinută de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are în portofoliu şi alte companii. Cifra de afaceri JYSK este de 4,1 miliarde euro. JYSK a intrat pe piaţa din România în 2007, odată cu inaugurarea primului magazin la Oradea.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO