ZF Transilvania

Italienii de la Tirrena Scavi demarează lucrările de construcţie la centura de sud a Timişoarei, investiţie de 58 mil. euro

Compania Italiană Tirrena Scavi SpA va demara săptămăna viitoare lucrările de execuţie la varianta de ocolire sud a municipiului Timişoara, în lungime totală de 25,69 km, o investiţie de 272,4 mil. lei, fără TVA, (aproximativ 58 mil. euro).

Traseul variantei de ocolire a municipiului Timişoara se desfăşoară pe teritoriul administrativ al judeţului Timiş, pe raza municipiului Timişoara şi a localităţilor Sânmihaiu Român, Şag, Giroc, Moşniţa Nouă şi Ghiroda. Varianta de ocolire Timişoara Sud este tronsonul care completează varianta de ocolire a Timişoarei între piciorul rampei sud al podului peste canalul Bega şi nodul rutier km 549 plus 076 (pe DN6), de unde se desprinde Varianta de Nord existentă, închizând astfel, varianta de ocolire ce înconjoară întreg municipiul.

’’Având în vedere că a fost finalizat proiectul tehnic de execuţie şi a fost obţinută autorizaţia de construire (…), înştiinţăm că data de începere a lucrărilor la varianta de ocolire Timişoara Sud este 25 martie’’, potrivit primarului Timişoarei, Nicolae Robu.

Durata de realizare a contractului este de 30 luni, din care 6 luni pentru activitatea de proiectare şi 24 de luni pentru execuţia lucrărilor, iar perioada de garanţie ofertată de antreprenorul câştigător este de 10 ani, potrivit unor informaţii anterioare furnizate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Finanţarea lucrărilor se face din fonduri europene nerambursabile. CNAIR a semnat un contract de peste 6,4 mil. lei, fără TVA, pentru "Supervizarea proiectării şi execuţiei Variantei de ocolire Timişoara Sud’’ cu Asocierea Ventra Project Management SRL - Utiber Kozuti Beruhazo Kft.

Compania Tirrena Scavi SpA Italia Sucursala Cluj, constructorul centurii de sud a municipiului Timişoara, a realizat în 2018 o cifră de afaceri de peste 98 mil. lei, un profit net de peste 2,8 mil. lei, cu un număr mediu de 129 de angajaţi, potrivit Ministerului Finanţelor.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.