ZF Transilvania

Investiţie de peste 3,6 mil. lei pentru instalarea a 16 staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice în Oradea

Investiţie de peste 3,6 mil. lei pentru instalarea a 16...

Autor: Laurentiu Cotu

15.12.2022, 17:05 84

Primăria Oradea a finalizat o investiţie de peste 3,6 mil. lei (aproximativ 700.000 de euro), finanţată prin Administraţia Fondului pentru Mediu, în amenajarea a 16 noi staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice. Acestea sunt montate în parcările publice de pe străzile: Codrilor - Aquapark Nymphaea, Parcul Traian, Dunărea, Tudor Vladimirescu, Ştefan cel Mare, Primăriei, M. Kogălniceanu, Universităţii, Splaiul Crişanei, Meiului, Islazului, Xenopol, Nufărului, Bulevardul Dacia şi Ogorului, potrivit unui comunicat de presă al primăriei Oradea.

Încărcarea se va realiza prin aplicaţia EVConnect, care poate fi descărcată pentru sistemele IOS şi Android, iar plata se face tot în aplicaţie, cu cardul. Tarifele pentru încărcarea vehiculelor electrice la staţiile de încărcare sunt: încărcare normală 22 kWh AC - tarif 1,49 lei/ kWh cu TVA inclus, încărcare rapidă 50 kWh DC - tarif 1,79 lei/ kWh cu TVA inclus. Montarea staţiilor de încărcare s-a efectuat în cadrul proiectului ’’Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin montarea unor staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiul Oradea’’, implementat de municipalitatea orădeană. Furnizorul staţiilor este compania clujeană Electrogrup, membră a gru­pu­lui E-INFRA, care a executat şi lucrările de racordare şi de construcţii aferente acestei investiţii.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO