ZF Transilvania

Investiţie de peste 130 mil. lei pentru reabilitarea, extinderea şi dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu

Investiţie de peste 130 mil. lei pentru reabilitarea,...

Autor: Laurentiu Cotu

15.04.2021, 17:29 150

Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu va beneficia de o investiţie de 130,2 mil. lei (26,5 mil. euro), finanţată  de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), pentru reabilitarea, extinderea şi dotarea corpurilor C1 şi C2 ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Investiţia presupune suplimentarea numărului secţiilor medicale existente şi, implicit, a paturilor pentru pacienţi, prin supraetajarea tronsoanelor existente şi construirea a două tronsoane noi, conform unui comunicat de presă al MDLPA.

’’Investiţiile în astfel de obiective sunt necesare şi urgente, în egală măsură. Unităţile spitaliceşti la nivelul multor judeţe din ţară încă funcţionează în construcţii finalizate acum 30 de ani, de aceea ritmul în care vor fi modernizate trebuie să presupună recuperarea multor ani pierduţi. Reuşim astăzi să facem un prim-pas, respectiv aprobarea indicatorilor tehno-economici pentru modernizarea a două corpuri ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu’’, a declarat Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, într-un comunicat de presă.

În cadrul proiectului de investiţii vor fi realizate şi lucrări de modernizare a instalaţiilor electrice, sanitare, de ventilare şi climatizare, de alimentare cu apă, de canalizare, precum şi a celor de gaze medicale şi pentru stingerea incendiilor. Obiectivul de investiţii se încadrează în ţintele propuse prin Programul de guvernare pentru perioada 2020-2024, respectiv reabilitarea a 25 de spitale judeţene, cu o valoare de 2 miliarde de lei. Durata de execuţie a lucrărilor este de 12 luni.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO