ZF Transilvania

Investiţie de 88 mil. euro pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Baia Mare

Investiţie de 88 mil. euro pentru realizarea variantei...

Autor: Laurentiu Cotu

22.11.2021, 17:11 419

Consiliului Judeţean Maramureş în parteneriat cu primăria Baia Mare şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au demarat proiectul pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Baia Mare, investiţie estimată la 88 mil. euro şi susţinută din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM). Până în prezent a fost semnat contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate, în valoare de peste 1,9 mil. lei, plus TVA.

Conform datelor tehnice, lungimea estimată a centurii ocolitoare este de 30 de kilometri, fiind prevăzută cu o bandă pe sens, respectiv cu două benzi pe sens în zonele de trafic mai aglomerat, şi cu noduri rutiere, care vor asigura conectivitatea cu toate drumurile naţionale şi judeţene din zona adiacentă municipiului Baia Mare. Centura va asigura conectivitate cu aeroportul internaţional Maramureş, care urmează să beneficieze de un terminal nou.

’’Prin dezvoltarea infrastructurii rutiere în zona metropolitană a municipiului Baia Mare, vom spori eficienţa economică a infrastructurii de transport din Maramureş şi astfel contribuim la dezvoltarea economică a judeţului’’, a declarat Ionel Bogdan, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, într-un comunicat de presă.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO