ZF Transilvania

Investiţie de 38 mil. euro pentru realizarea centurii de sud-est a municipiului Arad

Investiţie de 38 mil. euro pentru realizarea centurii de...

Autor: Laurentiu Cotu

22.04.2020, 16:45 656

Aradul va beneficia de deschiderea unei noi sesiuni de finanţare din fonduri europene, pe care Guvernul o pregăteşte în vederea evitării riscului de dezangajare pentru perioada de programare 2014-2020, pentru realizarea centurii de sud-est a municipiului, proiect estimat la 38 de milioane de euro. Investiţia presupune şi realizarea unui pod peste râul Mureş şi a unui pasaj peste calea ferată, care vor duce la decongestionarea circulaţiei în Arad şi la scurtarea timpului petrecut în trafic.

’’Este un proiect de infrastructură major, care va fluidiza traficul şi va ajuta la o variantă de ocolire a Aradului, va scoate mare parte a traficului greu din Vladimirescu şi va fi o variantă la îndemână pentru arădenii din comunele aflate în apropierea municipiului. În acelaşi timp, această investiţie însemnă un implus pentru economia locală, prin investiţii şi crearea de noi locuri de muncă’’, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

    

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO