ZF Transilvania

Investiţie de 34,5 mil. lei pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în 10 localităţi din judeţul Cluj

Investiţie de 34,5 mil. lei pentru extinderea şi...

Autor: Laurentiu Cotu

16.02.2021, 18:01 191

Compania de Apă Someş, subordonată Consiliului Judeţean Cluj, a demarat o investiţie de aproximativ 34,5 mil. lei (7 mil. euro), fără TVA, susţinută din fonduri europene, pentru extinderea şi reabilitarea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare în 10 localităţi din judeţul Cluj. Lucrările de execuţie vor debuta în perioada următoare şi se vor derula pe parcursul a maxim 18 luni.

’’Este o veste bună pe care o dăm locuitorilor din 10 sate clujene, legată de faptul că în curând vor avea apă potabilă. La fel de îmbucurător este şi faptul că pentru a realiza acest lucru vom folosi aproximativ 34,5 milioane de lei, fonduri nerambursabile’’, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, într-un comunicat de presă.

În cadrul proiectului, vor fi amenajate noi aducţiuni şi reţele de distribuţie a apei în lungime de circa 38 de km. De asemenea, vor fi reabilitate vechi aducţiuni, respectiv reţele de distribuţie a apei, în lungime de 31,3 km. Totodată, vor fi reabilitate şi două staţii de pompare ape uzate din localitatea Gilău. Investiţia este parte a proiectului european în valoare totală de 355,6 milioane de euro, câştigat de Compania de Apă Someş şi finanţat prin intermediul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO