ZF Transilvania

Investiţie de 24 mil. euro pentru construcţia unei noi clădiri în cadrul spitalului judeţean de urgenţă Satu Mare

Investiţie de 24 mil. euro pentru construcţia unei noi...

Autor: Laurentiu Cotu

14.09.2020, 16:31 223

Consiliul Judeţean Satu Mare derulează o investiţie de aproximativ 24 mil. euro pentru  construcţia unei noi clădiri pentru spitalul judeţean de urgenţă. Din valoarea totală a investiţiei, 11,3 mil. euro sunt asiguraţi din fonduri europene, printr-un proiect câştigat de CJ Satu Mare în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria, iar aproximativ 12,5 mil. euro reprezintă finanţarea din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean Satu Mare şi fonduri guvernamentale.

’’Clădirea va fi parte integrantă a Spitalului Judeţean de Urgenţă şi ne propunem ca aceasta să devină un centru medical ultramodern, la standarde europene. Va fi printre primele spitale din România realizate de la zero, după Revoluţie, din fonduri europene şi guvernamentale. Clădirea va avea 6 nivele, 6 săli de operaţie şi un heliport care va deservi toate secţiile care au componentă chirurgicală”, a declarat Pataki Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, într-un comunicat de presă.  Termenul de derulare a contractului de finanţare este de 27 de luni. Consiliul Judeţean Satu Mare a pregătit deja caietele de sarcini, astfel încât peste 2 săptămâni să poată fi scoasă la licitaţie proiectarea şi execuţia acestui nou spital.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO