Caută doar în titlu
ZF Transilvania

Investiţie de 20 mil. euro pentru modernizarea Colegiul Carol I şi sediului Operei Române din Craiova

Compania Naţională de Investiţii (CNI), instituţie sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a alocat o peste 97,7 mil. lei (aproximativ 20 mil. euro) pentru reabilitarea şi consolidarea corpului central al Colegiului Naţional Carol I şi a Operei Române din Craiova. Obiectivul este inclus în Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de CNI.

Proiectul vizează reabilitarea şi consolidarea întregului monument din centrul istoric al municipiului Craiova, inclusiv la nivelul instalaţiilor şi finisajelor, iar elementele decorative precum componentele arhitecturale, uşile decorative din lemn, vor fi restaurate. Totodată, se vor realiza lucrări de conservare şi restaurare a picturilor, a treptelor şi balustradelor scărilor monumentale din foaierul operei şi din holul de onoare al colegiului, dar şi a mozaicului decorativ.

După finalizarea lucrărilor, destinaţia principală a Corpului central - Colegiul Naţional Carol I va fi aceea de instituţie de învăţământ. În ceea ce priveşte Opera Română din Craiova, se propune redeschiderea accesului publicului la nivelul foaierului, realizarea unor spaţii suplimentare pentru depozitarea decorurilor, îmbunătăţirea acusticii sălii de spectacole şi izolării fonice, modernizarea mecanicii de scenă şi a iluminatului tehnologic, dar şi interveneţii pentru introducerea sistemului de ventilare şi climatizare a sălii de spectacole. Durata estimată de realizare a proiectului este de 30 de luni, dintre care 6 luni vor fi dedicate activităţii de proiectare.

 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.