ZF Transilvania

Investiţie de 2 mil. euro pentru realizarea unui laborator de analize robotizat la spitalul judeţean de urgenţă din Oradea

Investiţie de 2 mil. euro pentru realizarea unui...

Autor: Laurentiu Cotu

26.11.2019, 17:07 134

Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea a obţinut o finanţare de 2 mil. euro în cadrul Programului de cooperare Interreg V-A România-Ungaria pentru realizarea unui laboratorul de analize robotizat. Licitaţia pentru realizarea laboratorului robotizat va demara la începutul lunii decembrie, astfel ca până la mijlocul anului viitor laboratorul să devină funcţional.

’’Prin acest proiect se va realiza o linie automatizată pentru laboratorul spitalului judeţean, cu un sistem de transport rapid al probelor între secţii şi laborator şi implementarea de soluţii informatice care să permită furnizarea cât mai rapidă a rezultatelor analizelor de laborator. Noul laborator va deservi spitalul judeţean şi spitalul municipal, dar şi celelalte unităţi medicale de stat din Oradea care vor dori’’, a spus Gheorghe Carp, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea.

Proiectul a fost depus spre finanţare în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria, Axa prioritară 4: Îmbunătăţirea serviciilor de îngrijire a sănătăţii şi are o valoare totală de 3 mil. euro, cu TVA. Parteneri proiectului sunt spitalul "Gróf Tisza István" din Berettyóújfalu şi municipiul Hajdúböszörmény. Din valoarea totală a proiectului, suma care revine Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea este de 2 mil. euro, din care 2% este contribuţia proprie a spitalului judeţean.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO