ZF Transilvania

Investiţie de 16 mil. euro în construcţia unui campus pentru învăţământul special la Oradea

Investiţie de 16 mil. euro în construcţia unui campus...

Autor: Laurentiu Cotu

17.08.2020, 16:38 219

 Consiliul Judeţean Bihor a demarat o investiţie de peste 78 mil. lei (16 mil. euro), finanţată exclusiv din fonduri proprii, pentru realizarea unui campus şcolar pentru învăţământul special. Investiţia presupune construirea a 8 corpuri de clădire, ce vor dispune de săli de studiu pentru elevii din ciclul de învăţământ preşcolar, gimnazial, biblioteca, atelierele pentru practiceă, internatul, sala de mese, cabinete medicale, bazinul pentru hidroterapie şi sala de sport. Pe terenul de aproximativ 30.000 metri patraţi vor mai fi amenajate spaţii pentru terapie cu animale, grădina cu legume, livada.

’’Ideea acestui proiect este crearea unei structuri integrate pentru copiii cu dizabilităţi din judeţul Bihor prin dezvoltarea unei infrastructuri moderne şi asigurarea cadrului optim cu toate facilităţile necesare’’, a declarat Ioan Mang, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO