ZF Transilvania

Investiţie de 10 mil. euro pentru extinderea şi modernizarea spitalului de pneumoftiziologie din Baia Mare

Investiţie de 10 mil. euro pentru extinderea şi...

Autor: Laurentiu Cotu

25.03.2021, 18:03 225

Spitalul de Pneumoftiziologie Dr. Nicolae Ruşdea, subordonat primăriei Baia Mare, va investi aproximativ 10 mil. euro (fonduri europene şi contribuţia municipalităţii băimărene) în extindere şi modernizare. Proiectul vizează reabilitarea întregului spital, precum şi construcţia unui nou corp de clădire cu demisol, parter şi patru etaje, ce va avea o suprafaţă totală de 1.700 de metri pătraţi. Investiţia presupune şi extinderea ambulatoriului de specialitate din spitalul TBC care va oferi spaţiu de lucru unor noi specializări precum alergologie, cardiologie şi boli de nutriţie, spitalizare de zi.

’’Spitalul TBC beneficiază, din finanţare europeană, printr-un proiect depus de municipiul Baia Mare, de aproape 10 milioane de euro pentru a fi reabilitat, pentru a avea un pavilion nou şi pentru a putea să îl înglobăm în ceea ce îmi doresc să fie spitalul municipal Baia Mare. Municipiul Baia Mare trebuie să aibă un spital municipal, unde băimărenii să simtă că sunt îngrijiţi, că sunt trataţi şi că li se oferă sănătate de către profesionişti’’, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, într-un comunicat de presă.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO