ZF Transilvania

Investiţie de 10,3 mil. lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public în Curtea de Argeş

Investiţie de 10,3 mil. lei pentru modernizarea...

Autor: Laurentiu Cotu

13.04.2020, 16:46 139

Primăria municipiului Curtea de Argeş, judeţul Argeş, a câştigat un proiect european de aproximativ 10,3 mil. lei (peste 2,1 mil. euro) pentru modernizarea sistemului de iluminat public, prin înlocuirea,respectiv completarea cu aparate de iluminat stradal şi ornamental, bazate pe tehnologia LED, a actualelor corpuri de iluminat. De asemenea, se are în vedere valorificarea surselor de energie regenerabilă, precum şi implementarea unui sistem de management şi control cu telegestiune. Proiectul va fi implementat într-o perioadă de 53 de luni.

Finanţare nerambursabilă a fost accesată în cadrul Axei prioritare 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon’’, Prioritatea de investiţii 3.1 - ’’Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor’’, Operaţiunea C - Iluminat public.

În prezent, la nivelul regiunii Sud Muntenia au fost înregistrate 1.178 de proiecte, inclusiv aplicaţiile depuse în cadrul Strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunării (SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste opt miliarde de lei. Din acestea, au fost semnate contracte pentru 687 de cereri de finanţare, a căror valoare solicitată este de peste cinci miliarde de lei.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO