Caută doar în titlu
ZF Transilvania

Investiţie de 10,3 mil. lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public în Curtea de Argeş

Primăria municipiului Curtea de Argeş, judeţul Argeş, a câştigat un proiect european de aproximativ 10,3 mil. lei (peste 2,1 mil. euro) pentru modernizarea sistemului de iluminat public, prin înlocuirea,respectiv completarea cu aparate de iluminat stradal şi ornamental, bazate pe tehnologia LED, a actualelor corpuri de iluminat. De asemenea, se are în vedere valorificarea surselor de energie regenerabilă, precum şi implementarea unui sistem de management şi control cu telegestiune. Proiectul va fi implementat într-o perioadă de 53 de luni.

Finanţare nerambursabilă a fost accesată în cadrul Axei prioritare 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon’’, Prioritatea de investiţii 3.1 - ’’Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor’’, Operaţiunea C - Iluminat public.

În prezent, la nivelul regiunii Sud Muntenia au fost înregistrate 1.178 de proiecte, inclusiv aplicaţiile depuse în cadrul Strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunării (SUERD), prin care sunt solicitate fonduri nerambursabile de peste opt miliarde de lei. Din acestea, au fost semnate contracte pentru 687 de cereri de finanţare, a căror valoare solicitată este de peste cinci miliarde de lei.

 
 
 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.