ZF Transilvania

Investiţie de 1,3 mil. euro pentru reabilitarea centrului de formare a personalului medical din Târgu Mureş

foto: arhiva Mediafax
07.10.2013, 16:17 142

Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă a fost reabilitat şi modernizat în cadrul unei investiţii în valoare de aproximativ 1,3 mil. euro, susţinută din fonduri ale Ministerului Sănătăţii, fundaţia pentru SMURD, fundaţia Vodafone România şi din fonduri europene. Centrul de formare inaugurat astăzi la Târgu Mureş permite instruirea şi simularea în situaţiile medicale de urgenţă, precum şi în coordonarea intervenţiilor de urgenţă la nivel înalt.

‘’Dotarea centrului include simulatoare medicale complexe, mediu de simulare real cum ar fi strada şi maşina demontabilă în vederea simulării descarcerării, o cabină a unei ambulanţe sau o cameră de resuscitare. Totodată în cadrul centrului este un simulator virtual achiziţionat prin fonduri structurale şi care permite crearea unor situaţii complexe, cât mai aproape de realitate’’, a declarat Raed Arafat, preşedintele consiliului director Fundaţia pentru SMURD şi subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, prezent la inaugurarea centrului de formare de la Târgu Mureş.

Centrul va fi administrat de UPU SMURD Târgu Mureş în cooperare cu Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă “Horea” al judeţului Mureş şi va asigura formarea a sute de specialişti anual. La evenimentul de inaugurare a Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă, de astăzi, de la Târgu Mureş au participat alături de Raed Arafat şi E.S Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Inaki Berroeta, CEO Vodafone, autorităţi şi oficialităţi locale.

Centrul de formare în asistenţă medicală de urgenţă are o suprafaţă totala de 500 mp şi a fost amenajat în fosta clădire de primiri urgenţe a spitalului clinic judeţean de urgenţă din Târgu Mureş. Costurile totale pentru construcţia şi dotarea noului centru se ridică la aproape 1,3 mil. euro. Centrul va găzdui anual peste 50 de cursuri de formare, dar şi sesiuni de pregătire teoretice şi practice. Cursurile vor fi, în mare parte, gratuite, iar numărul celor care vor beneficia de această pregătire specializată depăşeşte 1.000 de persoane pe an. Centrul este dotat cu un sistem de simulare virtuală în caz de dezastre, cu ajutorul căruia personalul de intervenţie din diferite instituţii va putea fi confruntat cu situaţii reale, incluzând cutremure, accidente de tren sau accidente aviatice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO