ZF Transilvania

Investiţia de 355 mil. lei pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe a intrat in linie dreaptă

Investiţia de 355 mil. lei pentru realizarea centurii...

Autor: Laurentiu Cotu

22.07.2020, 17:44 318

Proiectul pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe, în lungime de 11,5 km, investiţie de 355 mil. lei (peste 73 mil. euro), finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, a intrat în linie dreaptă, odată cu aprobarea de către Guvern a indicatoriilor tehnico-economici. Până în luna septembrie, Hotărârea de Guvern privind exproprierile ar trebui să fie adoptată, iar tot anul acesta să fie demarată procedura de achiziţie a proiectării şi execuţiei, potrivit reprezentanţilor primăriei Sfântu Gheorghe.

„Este un pic mai laborioasă procedura, dar eu aşa vreau să o demarăm anul acesta, şi să avem contractul de lucrări la începutul anului viitor, ca să putem începe lucrările. Am avut foarte mult ajutor şi din partea autorităţilor locale din Sfântu Gheorghe, care s-au implicat să ne ajute cu avize şi autorizaţii’’, a transmis Carmen Olariu, directorul adjunct investiţii al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, într-un comunicat de presă. Fiind finanţat din fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, proiectul trebuie să fie finalizat până la sfârşitul anului 2023.

Viitoarea centură ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe ar urma să se desprindă din DN12 înainte de Coşeni, pe partea dreaptă a drumului naţional, continuă până la intersectarea cu DJ103B, prin care se asigură accesul către Ozun, apoi până la intersectarea cu DN13E, prin care se asigură accesul catre Târgu Secuiesc, Covasna şi către Parcul Industrial din Câmpul Frumos. Centura ocolitoare se va finaliza prin întoarcerea în DN12, la ieşirea din Sfântu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, după zona Arenei Sepsi.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO