ZF Transilvania

Indienii s-au instalat la Terapia

09.06.2006, 00:00 6

Compania indiana Ranbaxy a numit saptamana trecuta patru noi membri in Consiliul de Administratie al producatorului de medicamente Terapia: Ram S. Ramasundar, Peter Burema, Pushpinder Bindra si Vasi Irimia.

Indienii au platit pentru Terapia 324 de milioane de dolari (aprox. 270 de milioane de euro), in urma unei tranzactii care s-a finalizat ieri, ca urmare a aprobarii de catre Consiliul Concurentei.

"Odata cu finalizarea achizitiei, Romania devine cea mai mare piata pentru noi in termeni de venit", a spus Malvinder Singh, CEO si Managing Director Ranbaxy. Acesta a precizat ca operatiunile din Ro-mania ale Ranbaxy vor deservi intreaga regiune pan europeana si nu doar piata locala. Conform datelor furnizate de repre-zentantii societatii, operatiunile cumultate ale celor doi jucatori vor da nastere celei mai mari companii de generice din Romania.

Pe primele trei luni ale anului produ-catorul din Cluj a realizat o cifra de afaceri de 25 de milioane de dolari (20,7 milioane de euro), in crestere cu 30% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Anul trecut Terapia a raportat vanzari de aproximativ 80 de milioane de dolari (65 de milioane de euro).

Ranbaxy este prezenta pe 125 de piete din intreaga lume si detine capacitati de productie in 7 state. Romania va fi a doua tara din Uniunea Europeana in care compania indiana va derula operatiuni de productie, dupa Irlanda.

ioana.david@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO