ZF Transilvania

Germanii de la Bosch caută peste 300 de oameni la fabrica de componente electronice din Jucu, Cluj

Germanii de la Bosch caută peste 300 de oameni la...

Autor: Laurentiu Cotu

25.11.2021, 16:26 1530

Bosch, unul dintre cei mai mari produ­că­tori de componente auto de pe piaţa locală, cu vânzări de 448 milioane de euro în 2020, are diponibile în prezent 316 locuri de muncă pentru centrul de producţie de la Jucu, judeţul Cluj, po­trivit calculelor ZF pe baza informaţiilor de pe site-ul AJOFM (Agenţia Jude­ţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă) Cluj. Cele mai multe joburi disponibile sunt pentru tehnicieni-operatori la roboţi industriali (112), ingineri producţie (19), funcţionari administrativi (44), dar şi pentru programatori, inspectori sau gestionari. Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani şi are peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi, potrivit unor informaţii anterioare.

La începutul lunii septembrie a acestui an, Bosch a anunţat inaugurarea celei de-a treia hale de producţie în cadrul fa­bricii de componente electronice auto din Jucu. Investiţia totală în noua unitate de pro­ducţie, care are o suprafaţă totală construită de 34.500 de metri pătraţi, se ridică la aproximativ 55 de milioa­ne de euro. La fabrica din Cluj, Bosch produce, din 2013, unităţi de control electronice care spo­resc siguranţa rutieră şi confortul şoferilor, cum ar fi unităţi pentru airbag, pentru siste­me de camere multiple, pentru asistenţă la con­dus şi unităţi de control electronice pen­tru eBike. Investiţia totală Bosch, de la deschiderea fabricii în 2013, se ridică la peste 465 milioane de euro.

Suprafaţa totală construită a clădirilor din incinta fabricii - trei hale de producţie, două centre logistice, un centru de training, două cantine, două clădiri de gestionare a deşeurilor şi alte clădiri anexe - se întinde pe aproximativ 140.000 de metri pătraţi. Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani şi are peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro.

Pe lângă centrul de cercetare-dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO